صفحه

  • ۰
  • ۰

خواص سیر

خواص سیر


گیاهشناسی:

سیر گیاهی است علفی و ائمی که ساقه ی آن تا ارتفاع 40 سانتی متر نیز می رسد. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 ت 12 قطعه و محصور د رغشا های نازک به رنگ خاکستری و - مایل به سفید است.برگ های آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک و صورتی رنگ که به صورت یک چتر ...

سیر:

سیر با نام علمی (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک (Allium).

گیاهشناسی:

سیر گیاهی است علفی و ائمی که ساقه ی آن تا ارتفاع 40 سانتی متر نیز می رسد. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 ت 12 قطعه و محصور د رغشا های نازک به رنگ خاکستری و - مایل به سفید است.برگ های آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک و صورتی رنگ که به صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود.

توضیح:

سیر و پیاز رابطه ای نزدیک باهم دارند که شاید بدلیل بوی بد آن ها می باشد. دو نوع معروف سیر وجود دارد که شامل:1.سیر آمریکایی که -Greole- نامیده می شود؛این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است.2- سیر-تاهیتی-که از بقیه درشت ت است و گاهی قطرآن به 8 سانتی‌متر می رسد

خواص دارویی:

1.سیر بادشکن و ضد عفونی کننده است

2.-خوردن سیر مصونیت را در مقابل بیماری ها افزایش می دهد.

3-سیر کرم کش است.

4-سیر محرک و تقویت کننده است

5.برای درد گلو می توانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضاه نمایید؛سپس میل نمایید اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی می باشد.

6.سیر اثر خوبی در معالجه ی سیل دارد

7.سیر خون را رقیق می کند.

8.سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.

9.-خوردن مداوم سیر پارکینسون و رعشه را از بین می برد.

10.سیر چون گرم و خشک است،بنابرین رطوبت معده را ازبین می برد درد های مفاصل را خوب می کند.

11.سیر درمان کننده سیاتیک و نقرس می باشد.

12.-سیر برای تقوبیت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در افراد سرد مزاج بسیار مفید است.

13.آن هایی که قطره قطره ادرار می کنند ؛باید حتما سیر بخورند تا بیماری آن ها درمان شوند.

14.سیر زخم های ریه و معده را ازبین می برد.

15.پختن سیر با زیره برای تقویت دندان مفید است.

16.مالیدن سیر پخته به دندان،درد دندغان را تسکین می کند.

17.سیر را بسوزانید و با عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید؛این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است.

18.سیر سنگ های کلیه را خارج می سازد.

19.برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید.

20.چینی ها قرن هاست که برای پایین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند/

21.-سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است.

مضرات:

1.سیر با اینکه خواص زیادی دارد باید در حد اعتدال مصرف شود. زیرا استفاده ی زیاد آن در بعضی افراد موجب سر‌درد،ضعف نیروی جنسی،ضعف چشم و بواسیر میشود.‌

2.-سیر برای اسهال داران مضر است.

3.آنهایی که معده ی ضعیف دارند به طور کلی سیستم هاضمه آن‌ها ضعیف‌است و نباید در خوردن سیر افراط کنند. 4.کسانی که یبوست دارند نباید سیر را بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا کره اضافه کنند تا‌مضر نباشد.

خواص غذایی:

سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

دیگر تعریفات:

اطلاعات غذایی سیر مقدار در هر ۱۰۰‏ g

(انرژی (کیلوکالری 148

چربی کل ۰٫۵ g

چربی اشباع ۰٫۱ g

چربی چنداشباع‌نشده ۰٫۲ g

چربی تک‌اشباع‌نشده ۰

g کلسترول ۰ mg

سدیم ۱۷ mg

پتاسیم ۴۰۱ mg

کربوهیدرات کل ۳۳ g

فیبر غذایی ۲٫۱ g

قند ۱ g

پروتئین ۶ g

ویتامین آ :۹ IU             ویتامین ث: ۳۱٫۲ mg

کلسیم: ۱۸۱ mg          آهن: ۱٫۷ mg

ویتامین د: ۰ IU            ویتامین ب۶: ۱٫۲ mg

ویتامین ب۱۲ :۰ µg       منیزیم ۲۵ mg

  • ۹۵/۰۳/۳۰
  • سید مهدی قدمگاهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی