صفحه

  • ۰
  • ۰

خواص قهوه

خواص قهوه


قهوه: نام علمی:coffee Arabica قهوه درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر میرسد و دارای ساقه ای استئانه ای شکل و برگ های نوک تیز،متقابل،بیضوی و همیسه سبز می باشد. گل های قهوه به رنگ سفید و به طور گروهی در کنار برگ ظاهر می شوند. میوه ی آن که به نام قهوه معروف است...

،به شکل تخم‌مرغی و به رنگ سبز می باشد که به تدریج زرد و سپس قرمز می شودو بهترین نوع قهوه،قهوه ی عربی که به حالت خودرو در -حبشه-،سودان -ومناطق استوایی آفریقا وجود دارد،ولی اکنون کشت آن در برزیل،ونزوئلا،جزایر آنتیل و دیگر مناق آمریکای جنوبی مرسوم است.

ترکیبات شیمیایی:

در بازار دو نوع قهوه وجود دارد؛ قهوه ی سبز(خام) و فهوه ی بوداده که از نظر ترکیبات شیمیایی با‌هم متفاوتند. در صد گرم قهوه مواد زیر موجود است:

آب:10گرم       چربی:8گرم

سلولز:15گرم       مواد قندی:7گرم

کافئین:1/5گرم

البته مقدار کافئین قهوه با توجه به نوع آن مختلف است و بین -هفت‌دهم-درصد تا یک ونیم درصد تغییر می کند.هرفنجان فهوه معمولاً دارای هشتاد میلی گرم کافئین می باشد.البته د رقهوه به جز کافئین،آلکالوئید(توضیح داده می شود) های دیگری مانند آدنین،گزانتین،هایپوگزاتین و گوانین نیز وجود دارد. قهوه ی سبز و یا قهوه ی خام دارای حدود -10درصد:روغن خام-و مواد چربی است که مرکب از اترهای(توضیح داده می شود)اسید کار نالیک،اسید پال متیک،اسید استئاریک،اسید اولیک،اسید کارپیک و اسید لینو لئیک می باشد. روغن قهوه ی سبز روان و به رنگ زرد روشن است،ولی روغن قهوه ی بوداده قهوه ای رنگ است.(چه جالب.قهوه ای=قهوه+ای) قهوه ای که به مصرف نوشیدن می رسد،قهوه ی بوداده است،زیرا قهوه ی سبز را نمی توان مصرف کرد. قهوه پس از بودادن عطر مطبوعی پیدا می کند و به رنگ قهوه ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن به وجود می آید؛مثلاُ در آن ماده ای به وجود می آید که به آن کافئون می گویند(Cafeone)که نوعی روغن فرار،سنگین،قهوه ای و بسیار معطر است. قهوه ی بوداده را باید در ظروف در بسته ای نگهداری کرد،در غیر این صورت تدریجا رطوبت خود را از دست می دهد،اکسید می شود و بوی مطبوع آن از بین می رود. چون قهوه برای مبتلایان به بیماری قلبی و عصبی ضرر دارد،بنابرین ؛برای این گونه افراد قهوه ی بدون -کافئین-که به-Decafinated Coffee_معروف است،وارد بازار کرده اند که ضرر آن بیش از قهوه ی معمولی است.زیرا برای گرفتن کافئین از حلال های شیمیایی نظیر -دی‌کلرواتیلن-،تری کلر واتین و کلرواتین استفاده می کنند که مقداری از آن در قهوه می ماند؛این مواد سمی و سطان زا هستند ند. خواص طبی قهوه:

قهوه از نظر طب قدیمی ایران سرد و خشک است و چون جزو دسته ی آلکالوئید ها می باشد؛بنابرین باید در مصرف آن احتیاط کرد و فقط آن را به عنوان دارو مصرف کنید.کسانی که به مصرف آن معتاد هستند باید سعی در ترک آن داشته باشند.

1)قهوه محرک است و هضم را آسان می کند.

2)تب برَ است و مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می‌کند.

3)به بدن نیروی کاذب می دهد.

4)سردرد را برطرف می کند.

5)مسمویت های ناشی از مصرف زیاد الکل را درمان می کنند.

6)در رفع مسمویت های تریاک موثر است و خواب آلودگی را از بین می برد.

7)گرفتگی هارا از بین می‌برد.

8)برای برطرف کردن یرقان مفید است.

9)ادرار آور است.

10) در درمان سرفه ای که با بلغم همراه باشد؛موثر است.

11)بواسیر را برطرف می کند.

12)برای معالجه ی در رفتگی استخوان،پودر قهوه را با عسل مخلوط کنید و روی عضو آسیب دیده بگذارید.

13)درد های عصبی را برطرف می کند.

14)در درمان سیاه‌سرفه موثر است.

15)ضد عفونی کننده است.

16)گرد قهوه برای سوختگی مفید است.

17)برای معالجه ی قلنج های کلیه و مثانه از جوشانده قهوه ی خوام استفاده کنید.

18)نوشیدن قهوه قدرت و کارایی مغز را افزایش می دهد.

19)ضد افسردگی‌ است.

20)مقاومت ورزشکاران را زیاد می کند.

21)برونش را باز می کند‌،بنابرین برای مبتلایان به آسم مفید است.

22)برای برطرف کردن تب یونجه مفید است.

23)از کرم خوردگی دندان جلو‌گیری می‌کند.

مضرات قهوه:

1)قهوه فشار خون را بالا می برد .

2)باعث تحریک و ضعیف شدن قلب می شود.

3)باعث بیماری قلبی می شود.بر اساس تجربه احتمال بیماری های قلبی در کسانی که قهوه می نوشند سه برابر افرادی است که قهوه نمی‌نوشند.

4)کلسترول افزایش می دهد.بعد از گذشت یک و یا دوماه از صرف نظر کردن در نوشیدن قهوه کلسترول خون شما کاهش می یابد (اگر در گذشته می نوشیدید)

5)در زنان باردار باعث بروز عوارض خطرناکی برای کودک می شود.

6)ممکن است در بانوان باعث ایجاد کیست در سینه شود.

7)ایجاد سردر‌د.

8)قهوه باعث بی خوابی و خوابی نراحت و سطحی می شود.

9)ممکن است باعث حرکات غیر ارادی  عضلان شود.

10)ایجاد نارحتی های روده ای و معدی می شود.

11)لرزش و رعشه به وجود می آورد.

12)سوئ هاضمه می آورد.در برخی ،مصرف زیاد آن تولید اسهال می کند.

13)باعث تضعیف قوای جنسی می شود.

مدت زمان بو دادن قهوه

۱. ۷ دقیقه: بو دادن ملایم (AMERICAN ROAST)
۲. ۹ الی ۱۱ دقیقه: بو دادن متوسط (CITY ROAST)
۳. ۱۱ الی ۱۳ دقیقه: بو دادن تا حد تیره (FRENCH ROAST)
۴. ۱۴دقیقه: تیره ترین حالت (ESPRESSO ROAST)

اطلاعات غذایی:در هر 100 گرم

چربی کل ۰ g
چربی اشباع ۰ g
چربی چنداشباع‌نشده ۰ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۰ g
چربی ترانس ۰ g
کلسترول ۰ mg
سدیم ۲ mg
پتاسیم ۴۹ mg
کربوهیدرات کل ۰ g
فیبر غذایی ۰ g
قند ۰ g
پروتئین ۰٫۱ g
کافئین ۴۰ mg

ویتامین آ ۰ IU ویتامین ث ۰ mg
کلسیم ۲ mg آهن ۰ mg
ویتامین د ۰ IU ویتامین ب۶ ۰ mg
ویتامین ب۱۲ ۰ µg منیزیم ۳ mg

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی